Începând cu anul școlar 2013-2014 programul YouthBank este prezent și în Bacău. Fă parte din prima echipă YouthBank Bacău!

Pentru a aplica, trebuie să completezi formularul și să încarci scrisoarea de motivație prin care să răspunzi la două întrebari:

1. "Care crezi că e cea mai mare nevoie a tinerilor și ce soluție ai propune?"
2. "Cum ai putea ajuta comunitatea dacă ai face parte din echipa YouthBank?"

Calendarul etapei de recrutare:

27 octombrie: Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor
29 octombrie: Sesiunea de prezentare a programului YouthBank pentru candidați. Ora și locul întâlnirii vor fi comunicate candidaților în data de 9 octombrie.
30 octombrie - 1 noiembrie: Interviuri individuale
2 - 3 noiembrie: Sesiune de evaluare în grup a candidaților - candidații vor participa la câteva exerciții de grup. Fiecărui candidat îi va fi anunțată la interviul individual care este ora și ziua în care va participa la centrul de evaluare.
3 - 4 noiembrie: Anunțarea rezultatelor

Calendar activități YouthBank:

8 - 10 noiembrie: Training introductiv, team building
16 - 17 noiembrie: Training de atragere de fonduri
22 noiembrie - 9 februarie 2014: Campanie de atragere de fonduri - Echipa YouthBank va mobiliza o sumă de bani din comunitate prin diverse mecanisme de strângere de fonduri (vânzare de felicitări, organizarea unor evenimente active, alte mecanisme)
6 - 31 ianuarie: Cercetare locală - Echipa YouthBank va încerca să afle care sunt prioritățile și interesele tinerilor și in ce domenii le-ar plăcea să investească în comunitate
februarie - martie 2014: Concurs de proiecte - Din fondul mobilizat, echipa va alege, în urma procesului de selecție (preselecție, interviuri cu echipele care aplică pentru finanțare, selecție finală), proiectele pe care le va finanța.
aprilie - 2 iunie 2014: Implementare proiecte - Proiectele finanțate vor fi implementate iar membri YouthBank vor avea rolul de monitori
iulie - august 2014: Evaluare program – Echipa YB își va evalua activitatea anuală și va participa la tabăra națională YB împreună cu celelalte echipe YB din orașele în care programul este prezent.

Mult succes!